Blogg

Sommarerbjudanden, Teens Camp, Individuell Programmering!

NYHETSBREV fullspäckat med sommarinfo och erbjudanden!

Trots en lite hackig start rent vädermässigt planerar Solid för sommaren. Det gör vi genom att erbjuda sommarkort för hitresta och nyfikna som ännu inte är medlemmar på Solid.
Sommardealen innebär 1250kr/månad utan bindningstid för Juni-juli-augusti – Erbjudandet gäller enbart nya medlemmar. Tipsa kompisar!

Det blir också Teens Camp  11-13 Aug. Mer om det kan du läsa här!

TEENSCAMP, som ett crossfitkollo!
Teensen rullar på i höst såklart och det går bra att anmäla sig redan nu för att säkra sin plats.
Nästa Termin teens: 3200kr för fortsättning, 1950kr för nybörjare, 22 aug – 16 dec Uppehåll vecka 44. Anmäaln och frågor mailas till mikaela@crossfitsolid.se

Vi håller också på att planera för sommaren på terrassen. Precis som förra sommaren kommer vi att kunna erbjuda träning på taket. I år har vi bjudut in lite andra aktörer också och vår förhoppning är att Solid ska vara värdar för ett rullande träningsevent. Förutom inbjudna instruktörer kommer vi att köra en del Solid-klasser där. Mer info kommer!

Helgdagar och schemaändringar
Den 25/5 är röd dag och ordinarie klasser ersätts av teamwod kl 12. Sedan kör Mia, Martin & Nassim activate to integrate i lokalen ett par timmar från kl 14.00

Sveriges nationaldag 6/6 är firar vi givetvis också med teamwod!

Sommarschemat med reducerade klasser kör igång 2 veckor efter midsommar. Bokningssytemet uppdateras så där kan du gå in för att se hur klasserna kommer ligga i sommar. Vecka 34 startar sedan höstterminen på Solid igen.

TIPS!
ÄT
Om du visar dit Solidkort på Reload får du 10% rabatt när du handlar lunch eller fika!

TIPS 2
LEK
80-tals teamwod med fika. 50 spänn den 14/5 under ledning av general Martin Ingerby. Alla pengar går till Solid Foundation. Karl D håller i uppvärmningen. Mia har lovat att ha benvärmare.

Erbjudande på Ulriks programmering.

Prova på Solids individuella programmering med inriktning på att bygga upp hälsa och styrka både utifrån och inifrån. Varje program börjar med individuella tester som framförallt är inriktade mot att se begränsningar i rörelseapparaten i form av stelhet och begränsad styrka i ledernas ytterlägen. Även individens personlig behov och möjligheter tas i beaktande för att skapa ett personligt program som är utmanade men ändå anpassat till livssituation och målsättning. Oavsett om du är CrossFit atlet på tävlingsnivå eller tränar på Solid ”bara” för att bli starkare kommer du göra resultatförbättringar och lära dig stärkande övningar som bygger upp dig inifrån och ut.

”We are all humans first, movers second and only then specialists” – Ido Portal

Från 15 maj till midsommar erbjuder vi 25% rabatt på dom individuella testerna ord pris 850:- och nu 650:-. Programmeringskostnaden för 6 veckor varierar utifrån antal träningspass per vecka från 850:- till 2100:-

Månadens medlem!

Vi ställde några frågor till en medlem som sprider mycket god stämning på boxen, även om han inte varit på klass på ett tag… Möt Sonny!


Jag heter: Sonny Olsson
Och har tränat på Solid sedan: 19 september 2016
Varför har du valt Solid? I samband att jag började jobba på HM med kontor runt hörnet, och med bästa referenser från min barndomsvän Christoper Hedlund, ägare till Crossfit Östersund, var mitt enda val CrossFit Solid.
Värsta eller roligaste wodden? Jag gillar en aggressiv WOD där man fläskar på och ger allt. Ingen strategi utan tungt pannben och smärta. Gärna roddintervaller, burpees, WB, pressar. Roligaste WOD har varit när man kör par WOD med någon som är bättre. Då ger man allt och lite till.

Ett mål med min träning: Jag vill bli så bra jag kan, och stolt över min kropp, köra svettiga wodar med bar överkropp…ha ha!  Utmaningen finns även i form av mitt krävande jobb och en fyrabarnspappas logistik. Inte minst bor jag utanför stan så jag kan bara träna under veckorna.

Vad gör Solid speciellt? Det är människorna på Solid som skapar bästa boxen. Glad och ödmjuk. Det finns en sorts av förväntan och partykänsla varje gång man kliver in på Solid för att leverera sitt bästa för dagen. Ingen tendens alls till en ytlig kall dryghet. Vad gäller instruktörerna på Solid är jag mäkta imponerad, redan vid andra passet var jag igenkänd både vid namn och kunskap. Att ge individuell feedback baserat på vart man befinner sig är en självklarhet för våra instruktörer.

Ett av de viktigaste besluten jag tog efter andra gången med ryggskott på kort tid under hösten-16 var att boka upp ett PT pass med Elin. Min fråga till henne var; – Vad gör jag för fel – varför gör jag illa mig? Efter bra rörelseavstämning och tester förklarade Elin att jag inte aktiverade och spände mina ”inre” magmuskler. Vilket jag sedan tränade på under den närmaste månaden i alla vardagliga situationer, t banan, möten, i sängen, etc. Det gjorde all skillnad för mig och blev en ”game-changer” för fortsatt träning.

Under WOD passen som många gånger blev 4-5ggr per vecka, stod det klart att jag var oproportionerligt svag. Framför allt när jag skulle leverera egen kroppsvikt på 106kg. Jag kände att detta bara skulle sluta i skador och jag bad därför Ulrik att ta fram ett program som fokuserar på styrka och rörlighet.

Jag har nu kört 2×6 veckor och går nu in på mitt 3:e sex veckors program. Programmeringen har varit grym och jag har blivit mycket starkare och rörligare; från en strikt pullups till sju, DL pb på 80kg genomförd med osäkerhet och ”rädsla” för skada – till att köra en testomgång DL med Ulrik och klara 135kg. Ökad rörlighet i axlarna har tagit bort den smärta jag bar med mig i vänster axel vid pressar och drag. Det finns så mycket gott att säga vad denna period har gett mig och jag ser fram mot nästkommande sex veckor. Men, ni kommer dock se mig snegla med svulten blick till andras WOD flås och smärta medan jag själv tränar i mitt hörn med drömmar om tunga böj som Simon.