Blogg

Tillsammans är vi starka! Du känner väll till Solid Foundation?

Hej kära Crossfit Solid medlemmar!

Vi på Crossfit Solid och Solid Foundation vill börja med att tacka alla er medlemmar för allt stöd, skänkta kläder, storhjärtade donationer och bidrag genom åren, det har betytt så mycket för så många ska ni veta. Det här är ett nyhetsbrev dels för att informera er nya medlemmar vad Solid foundation är, vad vi gjort genom åren samt vad vi har för framtidsplaner.

Solid Foundation

Solid foundation startades år 2013 och har genom olika event som föreläsningar, försäljningar av t-shirts och lila foundationband, crossfittävlingar, bruncher och frukostar mm. samlat in pengar till olika ändamål så som:

Bröstcancerfonden

Rocinha Crossfit – En crossfitbox för ungdomar i Rio de Janeiros favela.

barnhemmet.se – Ett barnhem med 12 föräldralösa barn och ungdomar i Etiopien

Wale wale Kenya – Ungdomscenter i Afrikas största slumområde Kibera

Vi har valt att fortsätta stödja Wale Wale, tack vare att vi har så bra kontakt med grundarna och att vi vet att pengarna kommer direkt fram till verksamheten. Se filmen längre ner så förstår ni hur värdefulla era bidrag är!

Vårt mål är att hålla Solid Foundation levande hos Crossfit Solids medlemmar och fortsätta sprida kärlek och medmänsklighet i form av event och insamlingar mm. Har man tips och förslag på framtida aktiviteter, sponsorkontakter eller bara känner att man vill engagera sig lite extra på något sätt så är ni hjärtligt välkommen att höra av er så bollar vi gärna tankar med er.

Vad händer just nu:

Tidigare i år så hade vi vår trevliga traditionella charity-brunch för att stödja våra kreativa dansanta ungdomar nere i ungdomscenter Wale Wale Kenya i Slumområdet Kibera. Vi samlade med hjälp av er medlemmar denna förmiddag in ca 13 000 kr, vilket är helt fantastiskt!

I samråd med organisationen Wale wale Kenya så har vi på Solid foundation avvaktat med att använda pengarna tills vi vetat var de bäst kunde göra nytta. En del av pengarna gick till ungdomarnas skolavgifter men den större delen av våra charity-brunch pengar och enskilda donationer från er medlemmar har vi nu bestämt att lägga in i bygget av det nya centret, Wale wale future Center.

Detta center har målet att ta emot flera hundra ungdomar (istället för ca 30 som läget är idag) och erbjuda dem skola, bibliotek, fritidsaktiviteter i form av dans, konst, musikproduktion mm. Här kan ungdomarna känna trygghet och bygga sig en framtid trots att de bor i ett av världens tuffaste områden. Gå gärna in och läs mer om verksamheten och deras framtidsplaner.

https://walewalekenya.com/

Kampanjen för byggandet av det nya centret heter #SHAREASQUARE och bygger på att man kan ”köpa” 1 square foot och vara med att ”bygga” det nya centret där nere. Gå även in och läs om kampanjen. Man är självklart välkommen att”köpa” en square foot eller bidra med en donation när man ändå är där inne och läser.https://www.crowdrise.com/shareasquare/fundraiser/martiningerby

Kolla bästa filmen, inspelad direkt till oss!!!

Med vänliga hälsningar. Martin Ingerby, Solid Foundation,

Tel. 0707381321,