Crossfit Solid

Vad är crossfit?

CrossFit är ett styrke och konditionsprogram byggt på ständigt varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet.

Varierat

Visst är det roligt att inte behöva gneta med samma övningar eller pass vecka efter vecka? Tänk att få lära sig nya saker. Genom att ständigt variera, utnyttjar vi kroppens förunderliga förmåga att anpassa sig. Routine is the enemy! Därför finns det inget ”ett” crossfit pass, utan vi byter ut eller förändrar komponenter från pass till pass. Det kan vara allt ifrån övningar, antal repetitioner, vikt, antal intervaller, ordning och/eller tid m.m.

Funktionellt

Funktionella övningar ställer högre krav på hela vår rörelse apparat och har en tydligare relevans i det vi gör i vardagen. Balans, smidighet, koordination och precision tränas förutom styrka och kondition. Utan dessa egenskaper, spelare det ju ingen roll hur ”starka” vi är, eller hur? Vår ambition är att göra er starka på riktigt!

Hög intensitet

Med den här typen av träning får vi flera positiva effekter. Det är i den här ”zonen” vi kan bli starka OCH uthålliga. Samtidigt kickar det igång ämnesomsättningen rejält!

Vad gör vi då?

Vi vill träna på det som vi är byggda för. Att lyfta, dra, skjuta, kasta, hoppa, springa och klättra.

Vi komponerar nya pass för varje dag med hjälp av dessa komponenter i syfte att öka vår arbetskapacitet, bygga effektiva kroppar, hjälpa ämnesomsättningen och därmed få en bättre allmänhälsa.

Varför träna med oss?

Saknas motivationen? Har du inte tid att träna? Har resultaten uteblivit? Eller vill du bara komma igång –men inte vet hur? Då är CrossFit Solid för dig!

Träning med oss ger dig:

  • Motivation.
  • Variation.
  • Kondition, rörlighet och styrka.
  • Vägledning in i en ny spännande träningsform.
  • Tid till annat.
  • Redskap att nå dit du vill oavsett om du är proffs eller amatör.
  • Helt enkelt träning som funkar och som dessutom är kul!

Gör det vanliga ovanligt bra!