Programmeringen

CrossFit är en ung sport och vi har varit, och är, en del av den svenska utvecklingen. CrossFit kan för den utomstående se ut som en galen kombination av olika övningar. I CrossFits barndom pratade man att kasta in övningar i en tombola och sedan träna tills man kräktes av mjölksyra och utmattning.

Så jobbar vi inte på Solid. Felix Ledin och Simon Mäntylä gör vår programmering. Programmeringen diskuteras i stora drag med Karl Dyall (huvudtränare) och släpps sedan till tränarcrewet två månader i taget. På så sätt diskuteras  och utvärderas innehållet i passen ständigt.

I huvudsak jobbar vi i cykler, precis som vilken friidrotts- eller skidåkarprogrammering som helst. Vi arbetar i olika intensitet och med olika styrkemoment, även om formen för träningen är den samma, det vill säga dagens WOD (=Work out of the day). Vissa dagar är Wodden 4 minuter och så intensiv att syran sprutar ur öronen, andra dagar är det 40 minuter och mer lågintensivt arbete. Under en cykel har våra medlemmar arbetat  med styrkeutveckling, förbränning, mjölksyratålighet.

Eftersom tränarna ständigt möter medlemmar på klass får vi en direkt feedb
ack som vi använder sig av i vårt arbete. I programmeringen tas också skalningsalternativ upp och en del av det skadeförebyggande arbetet sker redan i utvecklingen av programmeringen.

Programmeringen är ett levande dokument där vår gemensamma erfarenhet står i fokus.maxresdefault